Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na przerwę śniadaniową w pracy. Polecam ten przepis.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem i solą, następnie wymieszać z twarogiem. Dodać śmietanę, sodę i znowu wymieszać, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto rozdzielić na nieduże kawałki i rozwałkować z nich placuszki. Przygotowanie nadzienia: Ryż ugotować i wymieszać z ogrzanym masłem, drobno pokrojonymi jajkami i zieleniną, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Przełożyć nadzienie na środek każdego placuszka i zlepić brzegi żeby powstało ciasteczko. Ciasteczka smażyć na rozgrzanym oleju aż powstanie rumiana skórka. SMACZNEGO.