Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasiona chia są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i błonnika, zawierają mnóstwo witamin i drogocenne tłuszcze Omega-3. Warto jeść je regularnie np. w postaci pysznego puddingu na śniadanie. Czas przygotowania to 5 minut, jednak, aby nasiona chia napęczniały, trzeba poczekać minimum 4 godziny, dlatego budyń warto przygotować dzień wcześniej.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Do dużej miski mleko i syrop klonowy. Dodaj kakao oraz nasiona chia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu ponownie zamieszaj i przełóż do słoiczków. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Serwuj podane z posiekanymi migdałami i borówkami.