Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone warzywa są uznawane za najzdrowsze i najbardziej orzeźwiające. Nic więc dziwnego, że zielona surówka jest idealną propozycją jako dodatek do obiadu o każdej porze roku. Wygląda bardzo efektownie, choć jest połączeniem tylko trzech składników i zmodyfikowanej wersji sosu winegret. Surówka jest bardzo delikatna i chrupiąca. Przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Kapustę bardzo drobno poszatkuj.
Połowę ogórka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a drugą połowę pokrój w cienkie półplasterki.
Z koperku odłóż jedną gałązkę, a resztę drobno posiekaj.
Wszystko włóż do miski i dokładnie wymieszaj.
W osobnej miseczce przygotuj sos. Połącz ze sobą ocet, olej i przyprawy. Dodaj do surówki i wszystko dokładnie wymieszaj.
Wstaw do lodówki na przynajmniej pół godziny. Zieloną surówkę podawaj jako dodatek obiadowy, udekorowaną gałązką natki pietruszki.