Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonale jako dodatek do dan ,salatka,lub dodatek do wedlin
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 919
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 919
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Ogorek obrac ze skorki,przepolowic w zdluz na pol.Nasiona (pestki)usunac np.lyzeczka od herbaty.Zetrzec na duzych oczkach tarki,wylozyc na papierowy reczniczek aby usunac nadmiar soku.
CZosnek obrany (2 duze zabki)wycisnac w prasce do czosnku.Jak ktos lubi bardziej pikantne -mozna dodac 3-4 zabki.
Qwark lub serek wylozyc do salaterki,dodac starty ogorek ,czosnek,doprawic sola i pieprzem do smaku
Odstawic w chlodne miejsce na godzinke do tzw przegryzienia sie skladnikow.
czas zrobienia to ok 5-10 min.
Zycze smacznego.