Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu :-)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Buraki myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości po czym odcedzamy studzimy i obieramy z mundurków. Tak przygotowane buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem, smażymy do zrumienienia. Do podsmażonej cebuli wsypujemy starte buraczki doprawiamy solą, pieprzem, cukrem do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę. Na koniec wlewamy wymieszane ze sobą śmietanę, wodę i mąkę mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego :-)