Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z jarmużu z dodatkiem czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych i kabanosów. Sekret smaku tkwi w dokładnym wmasowaniu dressingu w listki jarmużu, dzięki czemu ślicznie będą się błyszczeć i przenikną smakiem sosu.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Listki jarmużu pozbawiamy zgrubiałych części, rwiemy na kawałki. Dodajemy cienko pokrojoną cebulę. Polewamy olejem, miodem i sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawami. Dokładnie wmasowujemy sos w listki jarmużu, powinny zmniejszyć swoją objętość oraz nabrać połysku od sosu. Do sałatki dodajemy pokrojone pomidorki i kabanosy. Mieszamy. Podajemy z pumperniklem.