Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę jajeczną można przygotować na wiele sposobów. Dziś przedstawimy ci prosty przepis, który sprawdzi się doskonale podczas rodzinnych uroczystości. Możesz podać ją także w czasie świąt wielkanocnych. Wiosenną sałatkę z jajkiem i majonezem zrobisz z łatwo dostępnych i tanich składników. Obiecujemy, będzie pysznie! Co dodać do sałatki wiosennej? Bazą wiosennych sałatek powinny być warzywa, w tym przypadku wykorzystano gotowany kalafior oraz groszek konserwowy. Składniki te doskonale komponują się z jajkami oraz majonezem. Czym przyprawić sałatkę wiosenną? Jeżeli nie chcemy, aby sałatka wiosenna była mdła, konieczne będzie dodanie do niej soli i świeżo mielonego pieprzu. Możesz eksperymentować z przyprawami, świetnie sprawdzi się na przykład suszona cebulka, słodka papryka, oraz szczypta chili. Wiosenna sałatka najlepiej smakować będzie z dużą porcją posiekanego koperku.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 547
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 547
Składniki
Kalafior podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Nabierze wówczas żółtego koloru. Jajka ugotuj na twardo, obierz i odstaw do wystudzenia.
Groszek odsącz z zalewy. Koperek drobno posiekaj. Jajka pokrój w kostkę. Do miski przełóż kalafior, jajka, groszek i koperek.
Do składników dodaj majonez. Całość dopraw solą, pieprzem i słodką paprykę. Wszystko wymieszaj.