Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczypiorek, rzodkiewki przypominają nam o wiośnie. Warto wykorzystać je w sałatce z dodatkiem jajka i papryki.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 36
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 21
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 36
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami. Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem. Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki. Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku. Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką. Przed podaniem całość mieszamy z sosem.