Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszamy Was na przepis na sałatkę wegetariańską z bakłażana, kabaczka, papryki i pomidorów. Ten przepis przywiozłam z Armenii. Sałatka ta mi tak zasmakowała, że postanowiłam się z Wami podzielić tym przepisem. Jest pełna smaku, aromatu i bogactwa witamin. Weganie i wegetarianie koniecznie muszą ją zrobić. Jest łatwa i dość szybka w przygotowaniu. Smakuje jako dodatek do obiadu jak i samodzielnie. Koniecznie podawać ją trzeba po schłodzeniu w lodówce.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Bakłażana obieramy ze skórki na zeberkę, jak w filmie i kroimy w dość grubą kostkę. Kabaczka nie obieramy ze skóry i wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę tak samo jak bakłażana. Na rozgrzanym oleju podsmażamy oba warzywa. W międzyczasie obieramy ze skórki wyparzone pomidory, wykrawamy gniazda nasienne i skrawamy do podsmażonego bakłażana i kabaczka. Tak samo cebulka i czosnek. Na koniec podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju nasze papryki. na końcowym etapie podlewamy je wodą, aby je nieco zaparzyć. Potem obieramy ze skórki i kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki do naszej sałatki. Na koniec sól i pieprz do smaku. podprażone ziarna sezamu oraz odrobina oleju sezamowego. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Gotowe. Życzymy smacznego. Lilith i Paweł