Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska sałatka jarzynowa z ziemniakami i awokado. Ich dodatek zastępuje jajka i wzbogaca walory smakowe sałatki.
garnek, miska, deska do krojenia, nóż kuchenny
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 35
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 35
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
Warzywa ugotować w łupinach, każde osobno. Wystudzić i pokroić w kostkę. Podobnie pokroić kiszone ogórki. Awokado i wędlinę można pokroić w nieco większą kostkę. Cebulę pokroić w droną kostkę, pora w pół lub ćwierć plasterki. Posiekać natkę pietruszki, kilka listków zostawiając do dekoracji. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać majonez, śmietanę, posiekaną natkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić natką pietruszki.