Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli "yoğurtlu bakla salatasi" to bób na warstwie sosu jogurtowego z czosnkiem i sporą ilością koperku. Prosto i pysznie.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 126
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1196
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5337
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6551
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 126
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1196
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5337
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6551
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić.
Koperek drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Sos doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
Na talerz nałożyć warstwę jogurtu i ugotowany bób, posypać płatkami chili, skropić oliwą. Podawać z chlebkiem pita.