Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia dla dzieci, a dla dorosłych równie pyszna z wyrazistym smakiem.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 140
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 128
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 140
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 128
Składniki
Kapustę obieram z brzydkich liści, przekrawam na pół, szatkuję drobno i wkładam do garnka. Dolewam wodę (nie zadużo, bo kapusta również puści sok), masło klarowane. Duszę do miękkości jakieś 10-15 minut. W tym czasie kroję drobno koperek. Gdy kapusta jest miękka, zestawiam z palnika i dodaje pokrojony drobno koperek. Dosmaczam. Podaję na gorąco z dodatkami jakie lubimy. Uwagi: Do młodej kapusty zasmażanej nie robię zasmażki na mące. Najważnieszy jest delikatny smak młodej kapusty. Wypróbujcie, a będziecie zaskoczeni jaki przepyszny jest smak tej kapusty.