Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz szybkiej surówki do obiadu, a znudził ci się klasyczny colesław, zamień białą kapustę na bardziej lekkostrawnego selera. Uzyskasz delikatnie orzechowy smak, a sos zagwarantuje kremową konsystencję. Aby wzbogacić smak sałatki, możesz dorzucić kilka innych składników – dodającej świeżości natki pietruszki, słodkie jabłko starte na tarce lub orzechy włoskie, które dostarczą dodatkowej chrupkości. Jeśli chcesz zjeść surówkę z selera jako samodzielne danie i zwiększyć jej pożywność, dorzuć kawałki wędzonego kurczaka lub drobiową wędlinę pokrojoną w kostkę.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Obierz korzeń selera i marchewki, po czym zetrzyj je na tarce jarzynowej o dużych oczkach i umieść w misce. Natychmiast wlej sok z cytryny i wymieszaj, aby seler nie ciemniał. Przekrój pora na pół, oczyść pod bieżącą wodą i posiekaj w cienkie półplasterki.
W miseczce rozmieszaj majonez, musztardę, miód, sól i pieprz. Mieszaj do całkowitego wymieszania, po czym przelej dressing do warzyw. Dobrze wymieszaj, aby równomiernie pokryły się mieszanką majonezu. Surówkę z selera podawaj od razu lub pozostaw do schłodzenia w lodówce.