Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, smacznie, dietetycznie... U mnie dzisiaj surówka z selera naciowego, z sosem jogurtowo- musztardowym. Wyrazista w smaku, pachnąca bardzo intensywnie, chrupiąca...
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Selera myjemy, kroimy na drobne kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę, pomidora na niewielkie kawałki. Sama na ogół kroje pomidora na ósemki, następnie każdą cząstkę dzielę na pół. Groszek osaczamy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem wymieszanym z musztardą. Całość dobrze mieszamy.Surówka ma lekko ostry smak. Idealnie pasuje do ryżu na sypko, gotowanego mięsa drobiowego (kurczak, indyk).
Smacznego.