Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i kolorowa surówka na wzmocnienie i odporność. Buraki obniżają ciśnienie i wzmacniają odporność ( wit C ). W marchewce znajdziemy przede wszystkim mnóstwo luteiny i beta-karotenu (prowitaminy A).
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3768
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 431
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3768
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 431
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Na suchej patelni delikatnie prażymy pestki słonecznika i sezam. Marynata. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i przelewamy do miski. Buraki cieniutko obieramy, kroimy w jak najcieńsze plasterki i przekładamy do marynaty. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Marchewki obieramy i też kroimy w cieniutkie plasterki. Marchewki przekładamy do miski z burakami, mieszamy. Zostawiamy w lodówce na kilkanaście, kilkadziesiąt minut. Warzywa wyjmujemy z marynaty. Podajemy z posiekaną natka pietruszki, uprażonymi pestkami słonecznika i sezamem. Można podlać marynatą.