Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty z porem i jabłkiem to błyskawiczny, prosty w przygotowaniu, smaczny dodatek do większości dań z rybą, kotletów schabowych czy mielonych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego wybornie smakuje.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6175
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6175
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Składniki
Opłukaną w zimnej wodzie kapustę odsączamy a następnie drobno szatkujemy. Jasną część pora dość drobno siekamy. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych otworach.
W dużej misce umieszczamy posiekaną kapustę, dodajemy pora oraz starte jabłko na końcu wlewamy oliwę, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.