Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa surówka.Połączenie pysznej kwaśnej kapusty kiszonej z słodką pomarańczą, suszonymi śliwkami, żurawiną i rodzynkami.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 814
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 814
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Kiszoną kapustę odciskamy z soku i szatkujemy. Pomarańcz obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Jeśli suszone owoce są twarde i mocno wysuszone zalewamy je letnią wodą, odstawiamy na 15 min. i odsączamy. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i razem z żurawiną i rodzynkami dodajemy do kapusty. Wlewamy olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.