Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z kiszonej kapusty z gotowanym buraczkiem i jabłkiem z odrobiną oleju i doprawiona pieprzem i cukrem. W wersji bogatszej do surówki możemy dodać marchew, cebulę, paprykę i natkę pietruszki.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6612
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 176
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1246
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5836
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6612
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 176
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1246
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5836
Składniki
Buraka gotujemy /lub pieczemy/ do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną, odciskamy z soku /ale sok zachowujemy/ i szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej, doprawiamy do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Mieszamy.