Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki ze słoika do obiadu z cebulą, jabłkiem i odrobiną soku z cytryny. Jesienią i w zimie jedna z najsmaczniejszych surówek, do tego prosta i szybka.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Buraki ze słoiczka przekładamy do miski. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do buraków. Przyprawiamy całość sokiem z cytryny (do buraczków kupnych raczej nie dodajemy cytryny), solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i na końcu wlewamy olej. Surówka z buraków gotowa!
Oto przepis na tarte buraki do spiżarni: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-buraki-do-spizarni,1978997,walek.html