Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka na otwarcie sezonu letniego: młoda kapusta, rzodkiewka, kalarepa, dużo zieleniny:) Pysznie, zdrowo i kolorowo:)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 923
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 923
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki lub ćwierć plastry. Kalarepę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miseczki. W wodzie rozpuszczamy przyprawy: cukier /ok. 0,5 łyżeczki/, sól /ok. płaska łyżeczka/, kwasek cytrynowy /ok. 0,5 łyżeczki/ a na koniec dodajemy olej. Przygotowany sos dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 20 min.