Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być ona pysznym dodatkiem do obiadu (zamiast tradycyjnych ziemniaków), do potraw z grilla, bądź być samodzielnym posiłkiem.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5617
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5617
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, jeszcze ciepłe obrać ze skórki i pokroić w plastry. Kiełbaski usmażyć na grillowej patelni. Następnie pokroić w talarki i wymieszać w misce z ziemniakami. Całość posypać posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. W mniejszej misce przygotować sos – musztardę połączyć z octem, dodać sól i pieprz. Mieszać tak długo, by sól się rozpuściła. Cały czas mieszając dodawać olej małym strumieniem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Wszystkie składniki sałatki muszą się dobrze połączyć, dlatego lepiej przygotować ją wcześniej i pozostawić w lodówce na około 3 godziny, sos nada ziemniakom wyjątkowego smaku. Polecam!