Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita sałatka ze szpinakiem, serem pleśniowym i winogronami z dodatkiem orzechów włoskich, polana pysznym sosem miodowo- musztardowym to połączenie słodkiego i wytrawnego smaku. Taka sałatka to wyrafinowana kombinacja smakowa dla naszego podniebienia.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 88
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 129
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 110
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 886
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 363
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 88
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 129
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 110
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 886
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 363
Składniki
Do małej miseczki przekładamy miód oraz musztardę, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Ser pleśniowy kroimy na mniejsze kawałki ale niezbyt małe. Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Umyte winogrona przekrawamy na pół i wyciagamy z nich pestki. Na płaskim talerzu układamy umyty i osuszony szpinak, na szpinaku umieszczamy kawałki sera pleśniowego, połówki pomidorków oraz winogron. Na wierzchu sałatki układamy orzechy włoskie. Tak przygotowaną sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.