Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i tanie, "sezon szparagowy" rozpoczęty...
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 433
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85657
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 433
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85657
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Miks sałat (wedle uznania) pół awokado obranego, pokrojonego w ćwiartki i skropionego cytryną, zielone szparagi ( podsmażone lub chwilę podgotowane, nie trzeba ich obierać, wystarczy odłamać zdrewniałe końce ) pokrojony szczypior z młodymi cebulkami. Wszystko skrapiamy oliwą z cytryną, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Na koniec jajo w koszulce (1 na porcję), które należy wybić do miseczki, następnie delikatnie wlać do garnka z gotującą lekko osoloną wodą z dodatkiem łyżki octu, mieszamy wodę tworząc wir, wlewamy jajo, które gotujemy około 1 minuty.
Całość można posypać startym parmezanem lub innym twardym, ostrzejszym w smaku serem. Doskonale smakuje z grzankami z masłem czosnkowym. Smacznego.