Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ziemniakami, brukselką i boczkiem z kiszonymi cytrynami, które kupiłam je w tureckim sklepie. Są pyszne, malutkie, ciasno umieszczone w słoiczku. Jeśli nie masz to sałatka i tak jest pyszna .
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (dobrze jest znaleźć małe ziemniaczki do sałatek). Brukselkę umyć, przeciąć na pół. Na patelnię wlać trochę oliwy lub oleju i podsmażyć krótko brukselkę. Dodać pociętą w kosteczkę kiszoną cytrynę lub skórkę z cytryny. Przykryć pokrywką na kilka minut. Boczek usmażyć na osobnej patelni. Do podsmażonych brukselek dodać ziemniaki, chili i ewentualnie boczek. Całość posypać sporą ilością natki pietruszki.