Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka z fasolki szparagowej. Użyłam mrożonej, ale w sezonie letnim polecam przygotować tę sałatkę ze świeżej fasolki. Pamiętajmy wtedy o jej umyciu i usunięciu suchych, twardych końcówek i ogonków. Wracając do sałatki, bardzo polecam jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 159
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 159
Składniki
Fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy al dente, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, natomiast paprykę i boczek w drobną kosteczkę. Jajka zalewamy wodą, gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, dzielimy nożem na połówki lub na ćwiartki. Boczek podsmażamy, do momentu wytopienia tłuszczu, dodajemy cebulę i paprykę. Całość smażymy do zeszklenia cebulki. Podsmażone warzywa i boczek wyjmujemy z rondelka i osączamy z tłuszczu. Czas na przygotowanie słodko- ostrego sosu. Czynność prosta i szybka do wykonania, ponieważ wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, dobrze wymieszać i sos mamy gotowy. Fasolkę szparagową mieszamy z boczkiem i podsmażonymi warzywami, całość polewamy częścią przygotowanego sosu. Sałatkę wykładamy na talerze, dekorujemy ugotowanymi połówkami (lub ćwiartkami) jajka, które polewamy resztą sosu.
Smacznego.