Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka ale pożywna sałatka, kolorowa i bardzo smaczna:) Na imprezę, kolację lub do pracy:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1015
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1015
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy je do osolonego wrzątku i gotujemy 2-3 min. Odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Paprykė i mozzarellę kroimy w kostkę. Mięso wędzonego kurczaka również kroimy w kostkę. Półmisek wykładamy porwaną na kawałki sałatą. Na sałacie rozkładamy przygotowane składniki, boki półmiska dekorujemy przekrojonymi pomidorkami. Do oleju dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i powstałym sosem polewamy sałatkę. * Jeśli lubimy ostrzejsze smaki do sosu możemy dodać więcej czosnku, szczyptę chili lub harissy.