Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna warzywna sałatka, jedna z najpopularniejszych sałatek na święta czy imprezach.
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 50
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 128
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 50
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 128
Składniki
Wymyty seler i ziemniaki gotujemy ze skórkami. Ugotowane warzywa studzimy i obieramy ze skórki. Jajka gotujemy ma twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Ostudzone ziemniaki, seler, jajka i ogórki kiszone kroimy w kostkę. Por kroimy drobno. Pokrojone warzywa umieszczamy w większej misce, dodajemy osączony groszek z marchewką, musztardę majonez, olej, sól i ziołowy pieprz.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na minimum 60 minut do lodówki żeby składniki przeszły smakiem. Sałatkę można podawać z marynowanym śledziem lub wędliną. Smacznego !!!