Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i kaszą kus-kus lub chińskim makaronem
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Makaron lub kaszę zalać wrzątkiem (ok 1 -2 cm powyżej kaszy/makaronu) i zostawić do wchłonięcia wody. Ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory, ogórki i szczypiorek. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać ostudzony makaron lub kaszę. Całość dokładnie wymieszać. Zostawić na chwilę do połączenia smaków. Jeśli sałatka będzie za sucha można dolać odrobinę oleju z pomidorów i soku z kiszonych ogórków.