Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś prostą i szybką sałatkę, nic nie trzeba gotować, wystarczy pokroić i pomieszać, sałatka jest przy okazji bezglutenowa. Serdecznie polecam :-)
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Składniki
1. Soczewicę z puszki odsączamy, płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do miski. 2. Czerwoną cebulę siekamy drobno i dorzucamy do soczewicy. 3. Pomidory sparzamy, usuwamy skórki i szypułki i kroimy w kosteczkę, następnie dorzucamy do soczewicy. 4. Tuńczyka przekładamy do miski. 5. Natkę pietruszki siekamy drobno. 6. Dodajemy pietruszkę do sałatki, ale nie wszystko, część zostawiamy do dekoracji. 7. Przygotowujemy dressing: 3 łyżki oliwy + 1 łyżka soku z cytryny + 1 łyżeczka musztardy francuskiej + pół łyżeczki kminu rzymskiego + kolendra mielona + sól i pieprz = mieszamy i dodajemy do sałatki. 8. I na koniec jeszcze trochę soli i pieprzu i gotowe. Sałatkę podajemy posypaną natką pietruszki lub kolendry. Smacznego :-)