Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę z tuńczykiem.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 133
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 82
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 133
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 36
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 82
Składniki
Groszek osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w cienkie paseczki. Jabłko rozciąć na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a resztę pokroić w drobną kostkę. Zaraz po skrojeniu skropić sokiem z cytryny, aby miąższ nie ściemniał nieapetycznie. Wymieszać wszystkie przygotowane składniki. Do sałatki dodać odsączonego z zalewy rozdrobnionego tuńczyka. Posypać połową posiekanego szczypiorku.
Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać sól, pieprz, odrobine ostrej papryki oraz curry niewielką ilość. Przed podaniem polać sosem. Podawać z pieczywem.