Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Marchewkę i jajka gotujemy i studzimy.
Tuńczyka i groszek osączamy na sitku i wrzucamy do miski.
Pora płuczemy, kroimy w półksiężyce i zanurzamy na kilka minut we wrzątku. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w kostkę, podobnie jajka i marchewkę. Wszystko mieszamy w misce, przyprawiamy, dodajemy majonez i musztardę. Dekorujemy zieleniną. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Opcjonalnie można dodać kilka łyżek ryżu gotowanego lub kaszy kuskus.