Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to oznacza, ponieważ możliwości jest bardzo dużo. Ten przepis to moja fantazja i dobrze, że będzie to zapisane gdyż w kuchni ważna jest powtarzalność a zwłaszcza ta dobra.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Na początku kroimy cykorię białą w piórka i dodajemy pokrojonego buraka w kostkę.
Następnie kroimy w kostkę czerwoną paprykę i dodajemy pestki ze słonecznika.
Ogórka kroimy na połowę i drylujemy pestki z obu połówek. Kroimy w piórka i ogórka dodajemy do reszty składników. Również czarne oliwki kroimy na połowę i dodajemy.
Ostatnie składniki są trzy a mianowicie w paski kroimy kawałek sałaty lodowej potem na połówki kroimy miechunkę i na sam koniec dodajemy truskawki pokrojone w ćwiartki
Przed podaniem delikatnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz ocet winny. I tylko tyle i aż tyle jeśli chodzi o naszą pyszną sałatkę do grilla. Smacznego