Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna sałatkę z tortellini.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Następnie przygotowujemy sos aby wszystkie składniki połączyły się i wymieszały smaki. Czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy jogurt naturalny oraz majonez. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Pomidorki płuczemy i kroimy na pół. Paprykę dowolnego koloru, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek zielony obieramy ze skórki, jeżeli ma duże gniazda nasienne to wydrążamy i również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone dodajemy do sałatki, aby wzmocnić jej smaki. Ogórki oczywiście również kroimy w kostkę, wcześniej obierając ze skórki. Kukurydze odsączamy z zalewy. Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę. Szynkę konserwową możemy zastąpić dowolną szynką, ale jednak najlepiej nadaje się konserwowa. Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy solą i pieprzem oraz polewamy sosem i dokładnie mieszamy.