Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta do zrobienia sałatka z tortellini z boczkiem. Idealna na co dzień i od święta.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Tortellini ugotowałam według wskazówek na opakowaniu. W moim przypadku trwało to 25 minut. Ugotowane tortellini odcedziłam, wyłożyłam na talerz, aby się nie posklejało i pozostawiłam do wystygnięcia. Kukurydzę konserwową przełożyłam na durszlak, aby odcedzić ją z zalewy. Ogórki konserwowe wyjęłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Szczypiorek posiekałam drobno. Do miski przełożyłam wystudzone tortellini, odcedzoną kukurydzę, pokrojone ogórki i szczypiorek. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam. Dodałam majonez i jeszcze raz wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do salaterki i wstawiłam na kilka godzin do lodówki, aby się dobrze schłodziła, a smaki przegryzły.