Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z surimi, makaronem, kukurydzą, papryką i żółtym serem na bazie majonezu to oryginalna przekąska na każdą okazję, może stanowić posiłek do pracy, przystawkę na domową imprezę czy kolację.
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 146
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 206
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 483
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 107
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 146
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 206
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 483
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 107
Składniki
Paluszki surimi kroimy na mniejsze kawałki. Żółty ser oraz czerwoną paprykę kroimy w niewielką kostkę.
W dużej misce umieszczamy ugotowany i wystudzony makaron, dodajemy pokrojone surimi, żóty ser, paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz posiakny szczypior z dymki. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.