Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z serem żółtym to połączenie tradycyjnych smaków: ziemniaków, ogórków kiszonych, cebuli i jajek. Warstwowe ułożenie sprawia, że pięknie wygląda na stole.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 806
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 806
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie. Odstaw, aby nie były gorące w trakcie krojenia. Jajka wstaw do gotowania na twardo, a kiedy będą gotowe, obierz je ze skorupek i zostaw do wystygnięcia.
Przygotuj miskę do warstwowego układania sałatki.
Ziemniaki pokrój drobno albo zetrzyj na tarce. Ułóż na sam spód miski. Posmaruj łyżką majonezu. Ogórki kiszone odsącz z zalewy, pokrój w kostkę i wyłóż na ziemniaki. Ponownie wysmaruj majonezem. Cebule posiekaj drobno, przełóż do miski. Tak jak poprzednio, rozsmaruj łyżkę majonezu.
Na wierzch ułóż pokrojone w drobną kostkę jajka, posól i popieprz całą powierzchnię, a następnie rozłóż żółty ser w cienkich plasterkach. Możesz je uzyskać z pomocą szerokiej obieraczki do warzyw albo specjalnej szpatułki z nożykiem do sera.
Udekoruj sałatkę świeżą natką pietruszki i przełóż ją do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.