Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie wielu smaków.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni C.. Plasterki boczku rozłożyłem na blasze i wstawiłem do piekarnika na ok.10 minut. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik kuchenny, aby ostygły i stwardniały. Gruszki po umyciu przeciąłem na 4 części, usunąłem gniazda nasienne i przeciąłem jeszcze na połówki. Roztopiłem masło na patelni i włożyłem gruszki. Skropiłem miodem, dodałem rozmaryn, smażyłem kilka minut, aż sos zgęstniał i stał się kleisty. Wlałem wino i podgrzewałem dalej przez 2 minuty, co pewien czas mieszałem, zdjąłem z ognia i odstawiłem. Liście sałaty wrzuciłem na półmisek i wymieszałem z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiłem solą i pieprzem. Ser rozdrobniłem, dodałem do sałaty rozłożyłem kawałki gruszek i lekko pokruszony boczek. Polałem sosem miodowo-rozmarynowym.