Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kilku składników - pieczarki, jajka, cebula. To wystarczy, aby stworzyć świetny smak! Ta sałatka zawsze jest przebojem na imprezach.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 62
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 62
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Do sałatki kroimy tylko białka. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Pieczarki wkładamy do wrzątku i gotujemy 5 minut. Na ostatnią minutę gotowania dodajemy też cebulę. Całość odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, pieprz i sól. Sałatka musi się przegryźć, najlepsza jest następnego dnia.