Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie takie połączenie smaku to ta sałatka jest w sam raz! Polecam ją wypróbować. Idealna na grilla.
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 103
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 61
Składniki
Ogórki myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Następnie obieramy kiwi i również kroimy (można pokroić na półplasterki). Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżki. Kroimy w kostkę. Awokado delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Sos czosnkowy : można użyć kupnego lub zrobić własny. Ja zrobiłam swój. Do miseczki dodajemy 2-3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu oraz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Doprawiamy szczyptą soli i czarnym pieprzem. Wymieszany sos czosnkowy dodajemy do sałatki. Opcjonalnie : zamiast zwykłego czosnku można użyć granulowanego. Smacznego!