Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z młodych liści, pomidorów i cebuli polana prostym sosem winegret. Można podać ją do obiadu i do kolacji.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki odkładamy na bok.
Mix listków wykładamy do miski. Pomidory kroimy w ósemki, cebulę w piórka. Dodajemy do młodych listków. Tuż przed wydaniem na stół polewamy warzywa sosem, mieszamy.
Sałatka z młodych liści z sosem winegret gotowa!