Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-01-2024
Sycąca sałatka o wyrazistym smaku.
Tarka, patelnia, miska, łyżka, nóż.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 272
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 272
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
Cebulę pokroić w miarę drobno. Przesmażyć cebulę z mielonym mięsem doprawiając je podczas smażenia solą i pieprzem oraz dowolnymi, ulubionymi przyprawami (dałam czosnek granulowany, słodką mieloną paprykę i tymianek). Do miski przełożyłam dowolny miks sałat (trafił mi się taki, który miał dodane paseczki marchewki bonusowo). Na wierzch sałaty przełożyłam usmażone z cebulą mielone. Ogórka konserwowego, koperek i czosnek drobno pokroiłam, posiekałam. W osobnym naczyniu zmieszałam jogurt, majonez, ketchup i musztardę z drobno pokrojonym ogórkiem oraz z dodatkiem koperku i czosnku. Dodałam także szczyptę soli i pieprzu i wszystko wymieszałam przygotowując w ten sposób sos. Sos przelałam na wierzch, na mięso. Na wierzch całości starłam ser cheddar.