Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo smaku a mało pracy :)
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 544
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 544
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Uwielbiam małże, ale te z marynaty, są tak kwaśne od octu, że właściwie niejadalne. Proponuje lżejszą wersję. Odlałam zalewę własną z małż ze słoika. Dodałam oliwę i ocet balsamiczny- można pół na pół, lub 1/3 octu. Do tego przeciśnięty czosnek, chili i natka i odrobina soli. Przełożyłam z powrotem do słoika. Małże po jednym dniu będą już dobre, wyłożyłam je na pokrojoną sałatę z pomidorem i porem, sosem ze słoika polałam warzywa.
Smacznego :)