Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, delikatna i odświeżająca w smaku. Idealna na każde przyjęcie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ryż, odcedzamy, następnie przelewamy zimną wodą.
Filety z kurczaka kroimy w paseczki i przekładamy do miski. Dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz zioła prowansalskie i nacieramy mięso przyprawami.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy na niej kurczaka z obu stron - na złoto. Usmażonego kurczaka odkładamy do ostygnięcia. Gdy kurczak będzie już zimny, kroimy go w kostkę.
Kukurydzę, morele i ananasy odcedzamy z zalewy. Morele i ananasy kroimy w kostkę i przekładamy wraz z kukurydzą do kurczaka. Dodajemy ryż, 2 łyżki majonezu i całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem posypujemy ją startym żółtym serem. .
Smacznego :)