Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 225
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 225
Składniki
Piersi myjemy, czyścimy i kroimy w średnią kostkę. Dodajemy oregano i curry smażymy na oliwie z oliwek (może być olej).
Seler odcedzamy, cebule kroimy w pół talarki. Wszystko sparzyć.
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce (grube oczka).
Wszystkie składniki wymieszać (na zimno) dodać majonez, śmietanę, sól i pieprz do smaku.