Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca, ekspresowa sałatka z delikatnej kaszy kuskus, młodego, soczyście zielonego bobu, najpyszniejszych na świecie orzeszków pistacjowych i lekko pikantnej, aromatycznej bazylii. Całość prezentuje się niebywale wiosennie, energetycznie i bez wątpienia apetycznie. Rewelacyjnie sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa bądź ryby, jest też świetnym pomysłem na lunch box do pracy.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
1) Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu (zalać wodą z odrobiną soli w stosunku 1:1, przykryć i odczekać kilka minut), a następnie odstawić do przestudzenia. 2) Bóg ugotować w lekko osolonej wodzie (zazwyczaj wystarczy 10-15 min, ale najlepiej sprawdzać w czasie gotowania czy jest dobry), przestudzić i obrać ze skórek. 3) Do kaszy dodać przygotowany bób, pistacje, posiekaną bazylię, oliwę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 4) Podawać jako samodzielne danie albo dodatek do ryby lub mięsa .