Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z żółtym serem z prostymi, ale ciekawymi składnikami może pełnić wszechstronne funkcje w twoim tygodniowym menu. Spakuj ją do pracy, by cieszyć się pożywnym lunchem. Zaserwuj na ciepło ze sztuką mięsa lub gulaszem z warzyw i soczewicy, aby uzyskać bogaty obiad. Sałatka z żółtym serem podana samodzielnie będzie fantastyczną propozycją na kolację.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2418
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 414
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2418
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 414
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Kaszę jęczmienną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu do miękkości. Następnie odcedź i zostaw na sicie do wystudzenia. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia. Obrane marchewki polej mieszanką oliwy, utartych ziaren kolendry, przeciśniętego przez praskę czosnku i słodkiej papryki. Dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym wstaw do upieczenia na 25 minut. W połowie pieczenia obróć marchewki na drugą stronę. Po upieczeniu zostaw do ostygnięcia.
Aby przygotować dressing, umieść wszystkie składniki w szklance lub misce i energicznie wymieszaj widelcem. Włóż do miski ugotowaną kaszę, upieczoną i pokrojoną w drobną kostkę marchewkę oraz starty na tarce jarzynowej ser. Polej sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki do schłodzenia i podawaj udekorowaną gałązkami świeżego tymianku. Pozostałości sałatki przechowuj w lodówce. Następnego dnia możesz odświeżyć smak dodając odrobinę soku z cytryny.