Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zaskakujące połączenie, ale zapewniam, że pyszne. Idealna sałatka na grilla.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Kalafiora podzielić na małe różyczki i wrzucić do wrzątku. Gotować do momentu aż kalafior będzie lekko miękki ale sprężysty. Odcedzić do na sicie i wystudzić. Pomidory umyć i pokroić na ósemki a potem jeszcze na pół. Koper i szczypior posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem doprawiając sola i pieprzem. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać sałatkę. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.