Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Posypać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulką. Wykorzystać tylko pół. Drugą część pokroić w piórka. Na wierzchu ułożyć obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki jajka. Teraz poukładać plasterki polędwicy pozwijane w zgrabne pakieciki. Rozłożyć połówki pomidorków, półplasterki rzodkiewek i półplasterki zielonego ogórka. Dołożyć piórka czerwonej cebulki. Posypać uprażonymi pestkami słonecznika. Jajka oprószyć delikatnie solą i drobniutkim czarnym pieprzem. Sos - wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem wielokwiatowym, musztardą, pieprzem młotkowanym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem
Smacznego