Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1183
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1183
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Bób wg przepisu na opakowaniu. Najlepiej ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedzić na sicie, obrać z łupinek. Kurki usmażyć na patelni na łyżce oleju rzepakowego. Jak już dobrze odparują, dodać masło i bób. Jeszcze chwile smażyć i oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz solą do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i podzielić na części. Liście szpinaku przełożyć do miseczki i dodać miksturę z oleju lnianego, soku z cytryny i miodu z dodatkiem soli. Dokładnie wymieszać, żeby liście ładnie się pokryły. Wykładać na talerze po porcji liści szpinaku. Na szpinaku układać porcję kurek z bobem oraz pokrojone jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Posypać wiórkami parmezanu i listkami mięty. Smacznego.