Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Marchewki i kalarepkę obrać, opłukać.Marchewki pokroić w plasterki,a kalarepkę w słupki.Szparagi osączyć,pokroić na kawałki.Groszek cukrowy opłukać.W garnku zagotować lekko osoloną wodę.Do wrzątku włożyć kalarepkę,dotować 8 min na małym ogniu.Po 4 min wrzucić marchewkę i groszek cukrowy.Warzywa odcedzić,dobrze osąszyć na sitku,odłożyć do wystygnięcia.Jogurt przyprawić do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą curry.Warzywa przemieszać ze szparagami.polać przygotowanym sosem jogurtowym.Sałatka doskanale smakuje także z sosem holenderskim.który przygotujemy w następujący sposób:20dag masla stopić,przestudzić,2zółtka ubić na parze z 3 łyżkami białego wina.Powoli małymi porcjami wlewać stopione maslo (nie przerywając ucierania ).Przyprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.